August 23, 2010

tulang rusuk siapa~~

sabtu lepas aku meronggeng ke putrajaya..rs mcm dh lama je x keluar dari "penjara" TM ni..hehe..kali ni pun keluar sbb teman ira shopping brg2 kahwin..lg sorang kwn aku nk kahwin ni..hoho..2 thn lps aku pnh gak tmn kwn shopping brg2 kahwin..shopping brg2 sndiri bila la agak2nya ye..^_^

aku naik komuter smp bangi je sbb apir n ira dtg amek naik kete baru apir..then kitorang g jalan2 kat nilai..sbb byk barang nak dibeli jadi kami stay smp mlm..buke pose kat restoren nusasa..pastu g tumpang solat kat umah k.chik n melencong ke umah syamsul..sory ye kwn2 kat nilai..x sempat nak jumpa korang sume..hehe..

esoknya kami ke serdang (poh kong kat jusco) utk beli gelang perkahwinan..aku rasa mcm aku je yg nk kahwin ni..haha..pastu g survey kat bangi plak..tp sbb ira x berkenan yg kat bangi kena la patah balik ke jusco..nasib baik la apir tu baik..ditambah plak bulan pose ni..demi bakal isteri tercinta ikutkan jela..aku xdela ikut diorg masuk poh kong tp g tgk2 sandal n handbag utk raya..tp x jd beli pun..tgk je..pastu g bangi blk sbb apir nk blnje bukak pose di restoren kat bangi..

ari isnin ira ponteng keje..tetibe je die EL sbb aku x nak blk TM lg..hehe..disebabkan apir bg tunang die guna kete maka aku n ira pun decide la jln2 ke puchong (tmpat apir keje)..pastu g klinik utk buat ujian HIV..mulanya aku ingt nak buat gak..tp rupanya hanya bole buat 6 bln sblm kahwin je..aku nak kahwin bila pun xtau lagi..hehe

ms bangun sahur pagi selase tetibe aku decide nak blk trg..xnak blk TM..memang aku suke buat keputusan mengejut ni..haha..semalam baru aku smp ke TM ni..puas hati dpt balik pose n terawih kat umah..kpd mzke..jgn jeles ok..^_*

p/s: thn lepas elly n chooi kahwin..thn ni fida n ira..thn dpn mungkinkah cik gha n cik b??
tulang rusuk siapa...

x kira siapa pun kita..walau berbeza warna kulit..berbeza taraf hidup..berbeza pemikiran..namun warna kuku kita ttp sama..hawa dijadikan dari tulang rusuk adam..kita semua adalah sama kerana kita keturunan Nabi Adam a.s..~~

14 comments:

adeqsayang said...

adoiiiiiiiiii..saspen ngalahkan ape je nk bace...hihihi...xde2..awk dlu..kih3...jgn ngade ekkk kakak tua..^_~ ermm..biler tu awk mai nilai??sy pun xde kot kt sane..hihihi...sy pon da blik bukak pose n sahur kt umah..siap p bazar n psr malam lg..xplak jupe org2 tetentu..mmgla...x geng btoi..haha..papepun...slmt meneruskan ibadah bepose..=)

aku mzke said...

OH... xkn nk jeles lg..
sy dulu yg dpt balik kampung!!

wah... post ni cm nurqaseh ni da x sabar nk nek pelamin ni.. hehehe.

nurQaseh said...

adeqsayang,
sy dulu ke..aminnn..doakan ye..hehe..
sy g nilai sabtu lepas..14hb..x rancang pn nk g..tetibe je apir ajak g sane..hehe
oo x jmp ke??em die kena niat x nak jmp baru dpt jumpa..hahaha

ok, selamat meneruskan ibadah di bln ramadhan ni gak..=)

nurQaseh said...

mzke,
owh yeke..em x ckp pun blk kg..hehe..

eh mcm dh x sabar nak naik pelamin ke..insyaAllah..doakan ye..=)

adeqsayang said...

haha..xniat pun taw..niat utama nk pi cri mknn..beli murtabak..kih3..then odw blk umah tu,lajak sat pi baza..dah alang2 dkt ngan umah..kot2 la ade kan..hehe..^_~

awk gi 14hb??oo..mase tu sy ade kt nilai tp dok lab..huuuuuuuu...xpe2..nex tym k..=)

aku mzke said...

adeqsayang ni.. dok lab je kejenye.. bile nk berpacaran macam ni???

adeqsayang said...

yela..dok lab 'siang malam' smpai ade org ckp..

"ehhh..sy igtkan awk da gi tmpt laen..lame x nmpk..."

kui3..ntah dialog sape tatau la...;p

Insyirah said...

adeqsayang,
oo yeke..siannya die duk lab je..lab dh jd umah pertama la ye skrg..hehe

Insyirah said...

mzke,
btol2..adeqsayang ni asyik duk lab je..mzke tlg la nasihat sket..xpun tlg la carikan pacar utk die...^_~

adeqsayang said...

JANGANNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!jgn suh mzke crikan...hahahaha...

aku mzke said...

profesor banyak kt sini... pak arab pn banyak.. sudi2 kanlah adeqsayang.

adeqsayang said...

mekasyih la mzke..wat ssh2 je bg idea..;p

Insyirah said...

adeqsayang,
silala trima cadangan bernas drpd mzke tu..=)

adeqsayang said...

ermmmmmm....hahahaha....^_~

 

blogger templates | Make Money Online