September 2, 2010

harapan yang punah~~


hampir dua bulan aku menanti..menanti dan terus menanti..sehingga pagi td aku masih lg berharap..namun ternyata harapanku punah..niat utk bersemuka dgn Dr H terus berkubur..die mengukir janji..aku memegang janji..die punya rencana tersendiri..aku jua punya rancangan tersendiri..namun ternyata perancangan kami tak seiring dgn perancangan Allah..dan perancangan Allah tentulah lebih baik utk setiap hambaNya..

hari semalam aku masih menanti..walau berkali ditegur oleh Dr S namun aku tetap di situ..berharap dirinya kan muncul membawa penawar buat diri ini.. namun ternyata semuanya hampa..marah..kecewa..terkilan..sedih..derita..tertekan..sengsara..pedih..semuanya bergelojak di dalam hatiku..apa yg kulakukan serasa ada pincangnya..tapi siapa aku utk melawan takdir..puas kupujuk diri agar sabar dgn musibah..semoga aku tabah hadapi dugaan di bulan yg mulia ini..kalo la anim yg hadapi sume ni mesti dh terberanak die skrg sbb stress yg teramat sgt..hehe

musibah yg melanda..pahit di dunia manis di akhirat..dan aku terus berusaha memujuk diri ini..duhai hati..bersabarlah~~

dikesempatan yg ada ni ingin ku susun sepuluh jari memohon maaf andai ada bicaraku yg menghiris kalbu..andai pincang tingkahku..andai terbit rasa hempedu..terima kasih buat kalian yg sudi bertamu di sini..ku doakan kalian sentiasa bahagia..selamat hari raya buat semua..

3 comments:

(One) SiTi* said...

Sabar yea kak nor...
feeling yang sama juga hampir saya rasa skrg.

Insyirah said...

thanx ijae..smoga ijae pn bersabar menghadapi sgalanya..

(One) SiTi* said...

update tu yea kat senarai link kak nor...
my blog,
http://wansiti.blogspot.com/
weeheeeeeeee!!

 

blogger templates | Make Money Online