December 12, 2011

penakut~~

saya penakut..ya itu memang saya akui..tapi saya bukan penakut macam lirik lagu yuna..

apa yang saya takut?? saya takut bersendirian, saya takut lintas jalan sorang-sorang, saya takut bawa kereta..tapi kini keadaan memaksa dan saya terpaksa..walau cuba dihindari namun itulah yang harus saya lalui kini..

"kenapa tak balik, rumah kan dekat je.." hampir setiap hari soalan yang sama diajukan..saya jawab "saya takut lintas jalan.." tapi itu semua dijawab di dalam hati..tak mampu rasanya untuk terlalu berterus-terang..bila ditanya saya hanya mampu tersenyum..dari rumah ke tempat kerja saya cuma perlu melintas jalan..jalan yang agak sibuk dengan kereta, motorsikal, lori, basikal dan segala-galanya..jadi setiap hari saya cuma melintas 2 kali sahaja..datang dan balik kerja..

petang semalam sewaktu saya ingin melintas jalan datang seorang lelaki menghampiri saya.."cik kalau ada kereta baru lintas, tak ada kereta jangan lintas ye.." hahaha..saya hanya tersenyum..mungkin dia nampak saya berdiri terlalu lama di tepi jalan..menunggu jalanraya lenggang untuk saya melintas..teruk kan..tapi itulah saya..
jangan minta hidup yang mudah..tapi pintalah hati yang tabah untuk kita hadapinya..semoga saya lebih berani mengharungi setiap detik..insyaAllah..~~

0 comments:

 

blogger templates | Make Money Online