March 6, 2012

...tegal biasa..~~

(Balik Pulau di pandangan Anjung Indah)

"kalau awak takut sampai bila awak nak improve driving skill awak? okay lah kali ni je saya benarkan awak guna kenderaan jabatan."

kata-kata tu masih terngiang-ngiang di telinga saya..kata-kata dari seorang ketua yang agak banyak peraturan dan pantang larangnya..banyak perubahan yang telah dilakukan, dan yang pasti perubahan tersebut adalah untuk kebaikan kami semua..

tidak dinafikan memandu di sini banyak cabarannya..sesiapa yang pernah datang ke Pulau Pinang pasti tahu betapa "dasyatnya" lalu lintas di sini terutamanya di tengah bandar..seingat saya jika ke George Town tidak pernah sekali pun saya tak di "marah" oleh kenderaan lain..=)

Balik Pulau pula lain ceritanya..walau jalan di sini kurang sesak, tapi untuk ke sini perlu melalui bukit..rakan lain selalu cakap "wah hebatlah boleh ulang-alik dari Balik Pulau.." itu apa yang orang kata..walhal dalam hati hanya Tuhan saja yang tahu..dulu waktu pertama kali menjejakkan kaki ke sini sepupu saya pernah cakap, "nampaknya setahun sekali la baru Nor akan keluar dari Balik Pulau.." itulah kata-kata ikhlas dari dia selepas melihat cara pemanduan saya..hehe

hari bertukar hari..bulan berganti bulan..walau apa cara sekalipun hidup harus diteruskan..kerja perlu disiapkan..pahit, getir, sukar, payah..semua itu harus ditelan sendiri demi sebuah kehidupan..alah bisa, tegal biasa..insyaAllah semoga saya terus diberi kekuatan...~~

4 comments:

aku mzke said...

blaja ler bawak sendiri... ape susah. hehehe

Insyirah said...

ye..tgh balajar bw sendiri la ni..hoho..

adeqsayang said...

kulaaaaa....kamu udah memandu skrg???wah3...interesting tul..hik3...all da best kula!!!!

Insyirah said...

meh la cni cik b..leh i bw jalan2..hehe

 

blogger templates | Make Money Online